Hitta din träningskompis

HDT är ett arrangerat träningstillfälle på mountainbike enbart för tjejer i Rudans slingrande mountainbikebana. Tanken är att alla tjejer som vill pröva mtb eller redan är bitna ska kunna hitta någon att cykla tillsammans med som ligger på samma nivå som de själva.

Du behöver varken vara med i Bimbo-Bikers eller någon cykelklubb för att vara med. Har du en mountainbike och vill lära känna andra tjejer att cykla med, så är detta tillfället för dig! Kom hit och prova att cykla med oss.

Efter cykelturen samlas vi och gör något tillsammans som att fika eller grilla korv i Rudan.

Den 27: e Maj 2004 var första gången detta arrangerades men det kommer fler chanser att vara med. Nästa gång blir troligtvis redan i höst.

Hitta din träningskompis arrangeras av Ett Annat Lopp tillsammans med Bimbo-Bikers

Reportage från HDT 27: e Maj.

Rudan den 27: e Maj.

Klockan är tjugo minuter före sju på kvällen och himlen håller som bäst på att spricka upp.
Nedre Rudan sjön ligger spegelblank och på Rudanängarna är det fullt med folk som umgås i solen vilken äntligen tittar fram efter en lömskt mulen dag.
I kårhuset är det fest och musiken hörs ända ner till hörnet av sjön där vi samlas vid grillplatsen.

Idag är det första gången vi samlas för HDT (Hitta Din Träningskompis) och ingen av oss vet riktigt hur många som ska komma.
Själv har jag stressat hela dagen. Mycket att göra under dagen och självklart kommer jag sättandes till Rudan i sista minuten, lastad med grillkol, sportdryck, korvbröd, förväntan, och 4 busiga barn.
Mattias, den andra halvan i EAL har cyklat i förväg, är redan framme och står och pratar med någon.

När jag kommer har redan flera tjejer samlats och fler kommer inom 15 minuter. Klockan närmar sig nitton och Anna Holmström från Bimbo-Bikers hälsar alla välkomna.
Alla tjejer ger en kort presentation av sig själva och vi märker snabbt att det är både redan kända ansikten och helt nya bland de samlade tjejerna. För mig är trots allt de flesta nya än så länge.
Mattias passar på att berätta att det i Rudan finns tre mtbspår. Det som ska cyklas först är den permanent markerade officiella Sömnlös slingan, 8 km spåret. Det finns också 16 km och 5,5 km, allt efter tycke och smak.

Så är det dax att ge sig av och tjejerna med Mattias i spetsen (som guide) försvinner bort längs med grusvägen runt sjön. Nu tar det nästan 50 minuter innan vi får se Mattias först av alla fräsa ner för den branta backen alldeles intill grillplatsen, tätt följd av Anna H från Bimbo-Bikers.

Under tiden, när alla har varit ute i skogen och cyklat har jag lyckats få riktigt bra fart på grillglöden (med lite tips från Craft killen, minns inte ditt namn) och de första korvarna är färdiga att ätas. På bordet har sportdryck, senap, ketchup och rostad lök dukats upp. Barnen roar sig med att försöka grilla korv med aningen för korta pinnar.

I vår hörna av Rudan alldeles intill den nedre sjön är det otroligt vackert. Molnen har helt gett med sig och solens allra sista stålar för den här dagen speglar sig i sjön som fortfarande ligger helt stilla.
Några tjejer ger sig ut och cyklar ett varv runt sjön men de allra flesta äter korv, pratar med varandra, passar på att prata med mekanikern David och provar cyklarna från North American Flyers.
Det är en härlig, vänlig, pratig stämning. Klockan 22 är det bara jag, Mattias och barnen kvar. Vi plockar ihop det sista, samlar upp skräpet och släcker glöden med det sista som är kvar av sportdrycken.
Nu är det rätt kallt och barnen huttrar på väg till bilen.
Jag hade en jätte trevlig kväll, jag hoppas att ni andra som var där också hade det.

ˆ Back To Top